Hetzelfde uiterlijk maar veranderd van binnen

Home | Blog | Hetzelfde uiterlijk maar veranderd van binnen

fadumoVragen over God

Ik wil met jullie mijn verhaal delen over wat ik mee heb gemaakt, hoe ik Jezus heb ontmoet en waarom ik deze stap heb gemaakt in mijn leven. Toen ik nog jong was en als moslim opgroeide had ik veel vragen over God: wie is God eigenlijk? Hoeveel houdt Hij van mij? Wat mag wel en niet van Hem? Wat verwacht Hij van ons? Ik heb me eigenlijk nooit echt op mijn plek gevoeld in het geloof dat ik volgde. Het was gewoon: ik ben als een moslim geboren, mijn familie is moslim, dus ik moet het ook volgen.

Thuis bij Jezus

Toen ik ouder werd ben ik op mijn 19e getrouwd en heb ik een kind gekregen. Ongeveer een jaar nadat ik mijn kind kreeg ben ik op onderzoek uitgegaan. Ik las teksten uit de Bijbel en de Koran om te zien waar ik me bij thuis zou voelen… Ik voelde me gelijk thuis bij Jezus en geloofde meteen in mijn hart dat hij de Zoon van God is en dat Hij gestorven is voor onze zonden. Het raakte me diep van binnen. Ik begon te bidden en elke avond God te vragen of dit echt waar is wat ik voelde. Ik wist het allemaal niet meer en vroeg Hem om een antwoord maar dat kreeg ik niet.

Gouden poort

Op een dag kreeg ik een droom. Ik was ergens waar het heel mooi was. Prachtig. Het gevoel was zo rustgevend. Ik zag in de verte een grote gouden poort. Veel mensen liepen erheen. Ik wilde er ook heen lopen maar iets hield me tegen. Ik begon me af te vragen: waarom kan ik daar niet naar binnen? Ik wil zien hoe het daar is. Zodra ik dat zei verscheen meteen Jezus voor mij. Hij was zo prachtig. Het licht straalde van Hem af. Hij keek me aan en glimlachte en begon in mijn hart te praten. Zonder dat Hij zijn lippen bewoog voelde ik wat hij tegen mij zei. Hij zei: je kunt er niet naar binnen omdat je Mij niet hebt aangenomen als jouw Heer en Redder. En als je niet kunt vergeven kan Ik jou hier niet toelaten. Ik vroeg hem: vergeven – wat bedoelt U? Hij liet me een vriendin van mij zien waar ik grote ruzie mee had en die ik toen nooit zou kunnen vergeven.

Jezus zei: Als je niet kunt vergeven kan Ik jou hier niet toelaten.

Kom in mijn hart

Ik werd wakker. Na een tijdje heb ik besloten haar te vergeven en te doen wat Jezus mijn Heer mij zei. Voor ik dat deed zei ik tegen Hem: ‘alstublieft Heer, vergeef mij alles wat ik heb gedaan in mijn leven dat tot zonde leidde. Kom in mijn hart. Ik wil u aannemen. Vergeef mij en laat me opnieuw beginnen zodra ik dit bericht naar mijn vriendin stuur’. Ik verzond het bericht naar haar waarin ik schreef dat ik haar vergeef en dat ik hoop dat zij mij ooit kan vergeven. Zonder iets terug te verwachten heb ik het gestuurd.

Het brandde in mijn hart

Die avond ging ik weer bidden en zei: ‘Heer, houdt U wel van mij? Ik heb een belofte aan U gedaan. Waarom krijg ik nog geen antwoord? Ik heb gedaan wat U me zei. Alstublieft… is het te laat nu? Of houdt U niet genoeg van mij…?’ Ik ging op mijn buik liggen om te slapen. Na een minuutje voelde ik in mijn hart iets raars wat ik nog nooit had gevoeld. Het was zo sterk en het werd maar sterker. Ik kon me bijna niet bewegen, was verzwakt door de kracht die ik voelde. Dat gevoel was liefde, ongelofelijk veel liefde. Het brandde in mijn hart. Beetje bij beetje ging dat gevoel weer weg. Toen het helemaal weg was voelde ik zo veel rust van binnen (wauw!). Het leek alsof ik schoon was van binnen, zo licht. Ik ging slapen. De volgende dag werd ik uitgerust wakker met veel rust van binnen. Daardoor wist ik: Hij is zijn belofte nagekomen. Tot de dag van vandaag volg ik Hem en voel ik de rust die Hij mij geeft in mijn hart. Ik ben een veranderd persoon! Hetzelfde uiterlijk maar veranderd van binnen. Ik hou van Jezus Christus!

Online cursus over Jezus

Video’s door Abdelkader en Yüksel

Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

7 thema’s van 20 minuten