Het licht was zo fel dat het me verblindde – SAMIRA

Home | Blog | Het licht was zo fel dat het me verblindde – SAMIRA

Alleen maar vragen en geen antwoorden

Het duurde niet lang voordat ik in mijn leven overal vraagtekens bij begon te zetten. Al vanaf jonge leeftijd voelde er iets niet goed. Het klopte niet. Het leven zoals ik dit kende was niet compleet. Ik kon er alleen niet mijn vinger op leggen. Deze onrust in mij werd naarmate de tijd groter en groter. Ik had alleen maar vragen en geen antwoorden. Zowel mijn moeder als mijn vader konden mij hier niet mee helpen. Dit maakte mij erg depressief en ik begon mijn geluk elders te zoeken. Rond de puberteit ging het dan ook mis. Uitgaan, roken, drank en drugs namen de overhand en ik feestte erop los. Binnen vijf à zes jaar realiseerde ik me dat deze levensstijl mij ook geen goed deed. Ik besloot het roer om te gooien. Ik stopte met de drugs en het intensieve uitgaan. Ik vond een goede baan en rende hier in weg van mijn ongelukkigheid. Mijn leven stabiliseerde zich. Maar na weer een jaar of vijf voelde ik die leegte. Al die vragen en geen antwoorden… Ik raakte mijn baan kwijt en zat weer depressief thuis.

‘Het leven zoals ik dit kende was niet compleet’.

“God laat mij leven, Ik ben bang, ik wil niet dood!”

Op een dag lag ik wakker in bed toen plotseling mijn handen erg warm werden. Het gevoel werd steeds sterker. Het leek alsof ze in vuur en vlam stonden! Het gevoel nam mijn hele lichaam over. Mijn hart klopte in mijn keel en ik raakte in paniek. Ik dacht: dit was het, ik ga dood! In mijn wanhoop realiseerde ik me dat alleen God me hiervan zou kunnen redden en niemand anders. Voor het eerst in mijn leven wendde ik mij tot God en sprak mijn eerste woorden naar Hem uit: “God laat mij leven, Ik ben bang, ik wil niet dood! Ik zal alles doen wat u van mij wilt. Ik zal stoppen met roken, blowen – zegt u het maar en ik zal het doen! Als ik maar mag blijven leven.” Terwijl ik aan het smeken was verscheen er een fel wit licht in mijn kamer. Het was zo fel dat het me verblindde. Ik stond op en liep met mijn ogen dicht naar een andere ruimte. Ik ben daar gaan zitten met mijn hoofd op mijn knieën. Opeens was alles weer weg. De slaapkamer was weer donker. In verbazing en verwarring keerde ik terug naar bed en viel in slaap.

Zijn Heilige Geest

De dag later werd ik wakker en voelde me gelijk anders. In mijn hoofd was het stil en in mijn hart was een vrede die ik nog nooit eerder had gevoeld. Spijtig genoeg legde ik mijn nachtelijke ervaring meteen naast me neer. Ik keerde terug naar mijn leven alsof er niks gebeurd was. Alle beloftes die ik had gemaakt was ik alweer vergeten. Maar die nacht was het moment dat God mij heeft gered. Hij vulde mij met zijn Heilige Geest en die begon mij te onderwijzen.

Wie heeft de echte God? 

Al snel begon ik te veranderen. Ik dacht, gedroeg en praatte anders. Ik stopte met mijn ongezonde levensstijl. In mijn relatie stelde ik een ultimatum. We trouwen of we stoppen want dit kan zo niet langer. Mijn relatie kwam tot zijn eind, en met mijn vriendinnen liep het ook niet goed af. Ik raakte alles en iedereen kwijt maar ging door! Tegen deze tijd was mijn Godsbesef gegroeid. Een zoektocht begon. Wie heeft de echte God?  Ik haalde allerlei boeken in huis. De koran, de bijbel, new-age, hindoeïsme, boeddhisme en alles wat daartussenin zit. Een jaar lang bestudeerde en praktiseerde ik allerlei geloven.

Daar stond Hij, Jezus!

Ik ging op een kussentje zitten om te gaan mediteren. Ik sloot mijn ogen en meteen voelde ik iemand naast me staan. Ik opende ze weer en keek naar rechts. En ondanks dat mijn ogen Hem niet konden waarnemen: daar stond Hij, Jezus! Hij openbaarde zichzelf en vulde mij met zijn liefde en de waarheid die Hij is. Binnen drie seconden waren mijn geestelijke ogen geopend. Ik was overtuigd, Jezus is de weg en de waarheid!

‘Binnen drie seconden waren mijn geestelijke ogen geopend’.

Het antwoord op alles wat ik nodig had

En weer begon er een nieuwe zoektocht. Wie heeft de echte Jezus? Is het Isa uit de koran, Jezus uit de bijbel of Christ Consciousness uit de new age? Al snel wist ik dat de bijbel de echte Jezus had en ik wilde me laten dopen. Ik ging naar een kerk voor hulp maar helaas liep dat niet goed af. Daardoor ging ik naar de new age beweging. Reiki, Yoga en mediteren behoorde weer tot de orde van de dag. Na acht maanden voelde ik de duisternis dichterbij komen. Ik had de verkeerde afslag genomen! Mijn ogen sprongen open en ik zag alles weer helder. De bijbel, Jezus daar moet ik zijn! Opnieuw zocht ik mensen om me te laten dopen. Dit lukte en een nieuw leven begon! Nooit meer heb ik getwijfeld. Jezus is het antwoord op alles wat ik nodig had.

Online cursus over Jezus

Video’s door Abdelkader en Yüksel

Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

7 thema’s van 20 minuten